mercredi 14 mars 2012

KOUD? … DE ULTRAPERIFERE REGIO 'S BRENGEN DE ZON VAN DE CANARISCHE EILANDEN MEE


Met een leerrijke road show is de zon van de Canarische eilanden mee naar België gekomen. Tot 7 april wordt er in de belangrijkste Belgische steden halt gehouden: Brussel, Antwerpen en Gent. De belangrijkste doelstelling van de road show is inlichtingen vertrekken over de realiteit van de archipel en de kwaliteit van de Canarische bananen
In de autobus krijgen bezoekers de kans een verrassende ervaring te beleven: een bezoek aan en gesimuleerde bananenplantage uit de Canarische eilanden. Ze krijgen hun eigen portret in postkaartformaat mee als aandenken van hun “reis” naar de Canarische eilanden. In deze omgeving wordt het publiek geïnformeerd over de meest relevante aspecten van de ultraperifere regio's (UPR), zoals haar geografie, landbouwproductie, bezienswaardigheden, gastronomie, enz.
Met dit Europees programma willen Spanje, Frankrijk en Portugal zoveel mogelijk doelgroepen in de Europese Unie bereiken en de producten van de ultraperifere regio’s meer uitstraling geven. Het programma legt de nadruk op België en Duisland en richt zich tot verdelers, consumenten, opinieleiders, producenten en lokale verwerkende bedrijven.

Dankzij de geografische situatie van de Canarische eilanden kan men er bananen verbouwen, een tropische gewas met een Europese smaak. Met haar subtropische klimaat beschikken de Canarische eilanden over alle typische eigenschappen zoals zachte temperaturen, vochtig klimaat en zon in overvloed. Maar het grote voordeel is dat de eilanden dichter bij Europa liggen dan de rest van de tropische regio’s.Hierdoor kan de banaan langer aan de plant rijpen voor het geplukt wordt. Het zijn natuurlijke en gezonde producten die strenge kwaliteitscontroles ondergaan om zo een optimale kwaliteit te kunnen waarborgen.

De Canarische bananen zijn smaakvol en beschikken over voedingrijke eigenschappen. Het is een erkend streekprodukt met een haar eigen Europese smaak.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire